Güney Kore 'Squid Game'in dönüştürücü gücünü kutluyor

AMate

Global Mod
Global Mod
Seul – Netflix'in “Squid Game” in üçüncü ve son sezonu, 27 Haziran'da piyasaya sürülmesinin ardından akış platformunda izleyici kayıtlarını kırdı ve tarihteki en başarılı Güney Kore TV dizisi olan şeylere uygun bir yakınlık işaret etti.

İncelemeler karışık olmasına rağmen, Sezon 3 ilk üç günde 60 milyondan fazla görüntüleme kaydetti ve 93 ülkenin tamamında liderlik tabloları kaydetti ve Netflix'in bugüne kadarki en büyük lansmanı oldu.

“Kalamar oyunu” Güney Kore için dönüştürücü olmuştur, yerli tepkilerin çoğu arsa üzerinde değil, ülkeye getirdiği prestij üzerine odaklanmıştır. Seul'de taraftarlar, şovun sonunu anmak için bir geçit töreni ile kutlandı, bir yürüyüş bandına yol açmak için büyük yolları kapattı ve şovdaki karakterlerin yüzen geçitlerini geçti.

Alayı bir bölümünde, şovun maskeli gardiyanlarının bir falanksı, ticari marka pembe üniformaları giymiş, hayatta kalma oyununun kaybedenlerini taşımak için şovda görünen tabutların neon aydınlatmalı versiyonlarını taşıdı. Onlara abartılı korku ifadeleri giyen yarışmacıları oynayan aktörler katıldı, sanki oyunun acımasız riskleri onlara açıklanmış gibi.

Akşam kapanan hayran etkinliğinde, dizi yaratıcısı Hwang Dong-hyuk şovun izleyicilerine teşekkür etti ve hepsinin bitmiş olmasının acısını paylaştı.

“Her şeyimi bu projeye verdim, bu yüzden her şeyin sonunun düşüncesi beni biraz üzüyor” dedi. “Ama aynı zamanda o kadar uzun süre omuzlarımda böyle ağır bir ağırlık yaşadım ki, bunları indirmek özgürce hissediyorum.”

Bir gecede küresel şöhret “Squid Game” onu getirmesine rağmen (Netflix'in tüm zamanların en çok izlenen serisi), Hwang şovu yaratmanın fiziksel ve zihinsel zorluğu hakkında kapsamlı bir şekilde konuştu.

Ziyaretçiler, Ekim 2021'de Seul'deki Olimpiyat Parkı'nda sergilenen Netflix'in “Squid Game” dizisinde yer alan “Younghee” adlı bir bebek modelinin yakınında fotoğraf çekiyorlar.

(Lee Jin-Man / Associated Press)

Başarısız bir şekilde alışveriş Netflix'in 2019'daki ilk sezonu alana kadar on yıl boyunca şov, yönetmene “masaya yiyecek koymak için yeterli” ödeyerek – şovun tüm fikri mülkiyet haklarını talep ederken. 2021'de piyasaya sürülen ilk sezon için üretim sırasında Hwang, stresden birkaç diş kaybetti.

Dünyanın birçokları için Kore içeriğine bir geçit olan “Squid Game” şovu, Güney Kore kültürünün daha az bilinen yönlerini gösterdi ve Los Angeles ve New York gibi yerlere şovda yer alan geleneksel bir Kore şekeriyle yapılan Dalgona Coffee gibi icatlar getirdi.

Gösteri ayrıca, diğer Güney Kore serisinin küresel başarısı için bir yol açtı ve turizmi ve gıda ve kozmetik ihracatını ve Korece öğrenmeye uluslararası ilgiyi artıran altın bir “Hallyu” (Kore dalgası) çağını hızlandırdı.

Ancak şov, dünyevi başarılarının yanı sıra, Güney Kore toplumundaki sosyoekonomik eşitsizlik hakkında birkaç karakterin arka planlarında görünen borcun yaygınlığı gibi konuşmaları da kışkırttı.

Birkaç yıl önce, uzun zamandır borç yardımının savunucusu Başkan Lee Jae-Myung, “'Squid oyunu' toplumumuzun korkunç gerçeklerini ortaya koyuyor. Katılımcıların borçlarını ödemek için hayatlarını paylaştıkları bir oyun alanı rekabetten daha fazla-hayatta kalmak için mücadele ettiğiniz bir arendir”.

2022'de gösteri, ilk İngilizce olmayan TV dizisi ve kazanan ilk Kore dizisi olarak tarih yazdı. Screen Actors Guild ÖdülüToplamda üç eve götürmek. Ayrıca altı Emmy ödülü kazandı. Aynı yıl, LA Şehri 17 Eylül – serinin çıkış tarihi – “Squid Game Günü” olarak adlandırıldı.

Hwang, medya röportajlarında “Squid Game” franchise ile yapıldığını söylemesine rağmen, şovun adı olan oyunlar için bir işe alım görevlisi olarak Cate Blanchett'i içeren Sezon 3 finali, film yapımcısı David Fincher'ın gelecekte İngilizce bir spinrof için alabileceği söylentilerini canlandırdı.

Başlangıçta daha geleneksel bir mutlu son yazdığını söylerken, Hwang “Squid Game's” son sezonunu, kıyasıya kapitalizmin portresine ayık bir son vuruş olarak tanımladı.

“3. Sezon'da, sürekli açgözlülüğün her zaman beslendiği bu dünyada, bir orman gibi – zayıf yeme, insanların diğer insanların kafalarına adım atarak daha yükseğe çıktığı konusunda odaklanmak istedim” diye söylenmiş Times 'Michael Ordoña geçen ay.

“Sezon 3'e girerken, ekonomik sistem bizi başarısızlığa uğrattığı için siyaset bizi başarısızlığa uğrattı, umudumuz yok gibi görünüyor” diye ekledi. “Artık kendi açgözlülüğümüzü kontrol edemediğimizde bir insan ırkı olarak ne umarız? Bunu keşfetmek istedim. [pose] Bu soru kendime. “