Köşe yazısı: Harris'in Beyaz Adamları başkan adayını destekliyor

AMate

Global Mod
Global Mod
Binlerce beyaz adamdan oluşan bir kalabalık, seçtikleri başkan adayı için dayanışma gösterisinde bir araya geldi ve hiçbir şiddet yaşanmadı. Tek bir kırık cam, doğaçlama ilmik veya ayı spreyi kokusu bile olmadı.

Ama bu miting onun için değildi. Onun içindi.

Harris için Beyaz Adamlar, Pazartesi günü başkan yardımcısını ve Beyaz Saray'ı kazanma teklifini desteklemek için bir Zoom bağış toplama etkinliği düzenledi. Çevrimiçi etkinlik 4 milyon dolardan fazla para topladı, 200.000 katılımcı çekti ve bir dizi şakaya ilham verdi.

“Burada ne kadar çeşitli beyazlık var,” dedi aktör Bradley Whitford (“Handmaid's Tale,” “West Wing”) açılış konuşmasında. “Bu, bej rengi bir gökkuşağı gibi.”

Kimlik siyasetini kampanya parası için kullanmak yeni bir şey değil, ancak MAGA'nın korkunç uyarılarına karşı koymak için bir grup beyaz adamı bir araya getirmek – “Demokratlar kazanırsa beyaz adamlar yerlerine başkaları geçecek!” – dahiyane bir fikir.

Bu çabanın arkasındaki isim Demokrat organizatör Ross Morales Rocketto'ydu ve New York Times'a göre, grubun isminden bazılarının rahatsızlık duyabileceğini kabul etti.

“Onları suçlamıyorum,” dedi. “Amerikan tarihi boyunca, beyaz adamların örgütlendiğinde, genellikle sivri şapkalar taktığını ve bunun iyi sonuçlanmadığını gösteren çok sayıda kanıt var.”

Keşke Ku Klux Klan geçmişte kalsaydı.

Ama bu nefrete karşı bunlardan daha iyi kim karşı koyabilir ki? diğer beyaz adamlar ve onların fiili liderleri: Jeff Bridges? “The Big Lebowski”de Dude’u oynayan aktör, görüntülü görüşmeye çevrimiçi gördüğü White Dudes for Harris şapkasından bahsederek başladı.

“Ben uygunum. Beyazım. Ben bir adamım. Ve Harris'i seviyorum,” dedi. Bridges ayrıca “Lebowski” karakterinin sloganında da çalıştı: “Dude'un da söyleyebileceği gibi, 'Bu sadece benim fikrim, dostum.'”

Diğer tarafın kimlik politikalarını benimsemek ve sonra mesajlarının saçmalığını sonuna kadar zorlamak Demokratlar için yeni bir günü işaret ediyor. Başkan Biden'ın düşük anket sonuçlarına ilişkin eski korku ve endişe, yarıştan çekildiğini duyurduğundan beri yerini yeni bir coşkuya bıraktı ve Harris devreye girdi.

Harris'e yönelik sağdan gelen ırkçı ve cinsiyetçi saldırılar — Kongre Üyesi Tim Burchett (R-Tenn.) ve onu “DEI işe alımı” olarak adlandıran diğerleri de dahil — sol tarafından yeniden amaçlandırılıyor ve silahlandırılıyor. Harris için “Kedi Hanımları” adlı bir Zoom görüşmesi üzerinde çalışılıyor ve adını, Trump'ın aday arkadaşı JD Vance'in Harris'e attığı hakaretten alıyor; Vance, başkan yardımcısını “çocuksuz kedi hanımı” olarak adlandırmıştı.

Beyaz adamlar, Harris için ırksal kimlikler etrafında organize edilen önceki Zoom bağış toplama etkinliklerinden ipuçları aldılar. Ünlü siyah kadınlardan oluşan bir grup olan “Win With Black Women”, Biden'ın yarıştan çekildiğini açıklamasından birkaç saat sonra Harris için 1,5 milyon dolar topladı. Harris'i desteklemek ve bağışta bulunmak için bir araya gelen diğer gruplar arasında siyah erkekler, Güney Asyalı Amerikalılar ve beyaz kadınlar yer alıyor.

Pazartesi günkü toplantıya katılanlar ve konuşmacılar arasında Minnesota Valisi Tim Walz, Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper ve Illinois Valisi JB Pritzker vardı.

Aktör Mark Hamill klasik “Yıldız Savaşları” repliğini söyledi: “Ben Luke Skywalker'ım. Seni kurtarmak için buradayım.” Diğer ünlüler arasında aktörler Joseph Gordon-Levitt, Mark Ruffalo, Josh Gad, Sean Astin ve Paul Scheer, yönetmen JJ Abrams ve şarkıcı Josh Groban yer aldı.

Ancak toplantının nedenini en iyi özetleyen kişi Demokrat organizatör Rocketto'ydu. “Sol, beyaz adamları MAGA sağına çok uzun zamandır teslim ediyor,” dedi. “Bu gece buna son vereceğiz çünkü beyaz adamların sessiz çoğunluğunun aslında MAGA destekçisi olmadığını biliyoruz. Onlar sizin gibi sadece aileleri için daha iyi bir hayat isteyen insanlar.”

Ve bunu, Kongre Binası'na baskın düzenlemeden veya Black Lives Matter gösterisine ateş açmadan başardılar. Haklısınız, dostlar.